Tänään hypättiin 1 tason estekisat tallilla. Nyt on kisoja niin paljon, että lähtöjä tuli vain 22. Oli kuitenkin laadukkaat ja tasokkaat kisat ehdottomasti. Jasmiina ja Taisto debytoivat kisoissa yhdessä. Jasmiinalle ihan ekat kisat ikinä. Eka luokassa tuli jännityksen takia vähän kömmähdyksiä, mutta toisen ratsukko suoritti hienosti puhtaalla radalla ja voittivat luokan. Korkeudet oli 40cm ekassa ja 50cm tokassa. Veera kisasi Sinjalla ensi kertaa. Sinja on kisoissa aina todella vauhdikas, mutta se ei takaa, että menee esteille..päinvastoin rynnii karteistä ulos. Veera ratsasti nyt niin tarkasti este esteeltä, että molemmat luokat (50 ja 60cm) taisivat mennä virheittä tai toisessa Veera unohti radan, joten siitä tuli 4vp. hienoa yhteistyötä kuitenkin, 50cm toinen sija. Jemina meni Ruusalla 60 ja 70cm. Valitettavasti kieltoja tuli sen verran, että ei tulosta tullut, mutta siitä huolimatta Jemina ratsasti todella päättäväisesti Ruusaa, joka osaa olla sangen itsepäinen. Ne pätkät jotka onnistui oli todella hienoa menoa. Olihan nämäkin vasta toiset kisat tälle parille. Elli on aloittanut myös tällä kaudella Matin kanssa kisaamisen. Nämä oli ratsukon toiset kisat. Mattihan on esteillä melkoinen tykki..vaihtia ja kapasiteettiä riittää, mutta väliin liika vauhti on saanut tiet venymään ohi esteistä. Nyt Elli teki kaiken niin kuin oltiin treenattu eli joka välissä vauhdit pois ja taas mentiin. 60cm taisi tulla uusinnassa pudotus, mutta 70cm luokassa sijoitus tai toisin päin. Joka tapauksessa ratsukon yhteistyi alkaa selvästi löytyä. Anni meni omalla Sissillään jälleen tyylikkäästi ja ilman virheitä sekä 70cm että 80cm. Toisesta tulo voitto ja toisesta kakkossija. Sissi oli tänään hyvinkin kuumana, mutta Anni taituroi radalla hienosti ja tehtävät meni virheittä. Eikä ole ratsukolla vielä virheen virhettä kisoista tullut..kisoja taitaa olla takana kolmet. Jenni meni Olgalla 80cm ja 90cm. Eka puhtaasti ja toisessa 4vp. Hienosti ratsukko teki vaaditavat tehtävät. Taisi tulla sijoitus molemmista, jos en väärin muista. Jennin ja Olgan meni näyttää todella helpolle ja vaivattomalle, mutta ratsukko on tehnyt ison työn edetessään tälle tasolle asti. Olga ei ole mikään helppo, vaikka sille näyttääkin. Omasta seurasta Mari hyppäsi vielä Jaanan Ritalla 60cm toiselle sijalle. Hyvä suoritus muutaman tunnin harjoittelulla. Mari on aina yhtä tyylikäs ratsastaja oli mikä heppa alla tahansa. Olin todella sydämeni pohjasta ylpeä jokaisesta valmennettavastani. Tuli niin hyvä fiilis. Muutenkin kisat eteni hyvin ja mitään ongelmia ei ollut.

Minni kanssa ollaan jatkettu päättäväsitä treeniä. Kuuliaisuus jo sana jota hoen kuin mantraa ratsastaessani. Tänään menin kentällä. Eliminoin kaikki sätkyt eli niissä kohdissa, joissa säikkymistä tapahtuu niin tein aina tehtäviä esim väistäjä. Alkuun Minni oli pohkeen takana ja jopa hidas. Pikku hiljaa pääsin ratsastamaan sitä paremmin ja paremmin. Vietin ratsulassa reilu 1½h, mutta lopputulos oli kerrankin mielyttävä ja hyvin ratsastettavissa oleva heppanen. Huomenna samanmoinen treeni ja maanantaian onkin Susan valmennus, joten sitten saa lisää vinkkejä ja palautetta siitä miltä nyt näyttää. Tänään Minni oli tosi hyvä molempiin suuntiin. Oikea laukka alkaa olla jo saman veroinen kuin vasen. Vastalaukat on supervarmoja. Nyt kun vaihdot alkaa olla jo avuilla niin vastalaukat saa sen tarvittavan varmuuden. En kyllä vieläkään mitään tavoitteita aseta ensi lauantaina oleviin Kiuruveden kansallisiin. Menen sillä peräti yhden B-ohjelman. Menen sen sillä taktiikalla, että yritän opettaa Minniä siinä olemaan rauhallinen kouluaitojen sisällä. Ratsastan sen vaan humputellen. Sitten A:ssa vähän ratsastankin, jos tamma on avuilla. Matin kanssa olisi tarkoitus startata myös K.N ja He B:2, mutta olen ehtinyt niin vähän Mattia ratsastaa, että en ole vielä ilmoittanut sitä. Huomiseen mennessä pitää päätös tehdä. Illalla vielä kapuan Matin selkään hakemaan fiilistä. JOs tuntuu hyvälle niin Matti lähtee myös Kiuruvedelle.

Tallille muutti viime kesän tapaan Sini ja suokkiruuna Ulle. Ulle on vokkerilainen kuten Mattikin ja paljon pojissa samaa onkin. Kiva saada taas Sini ja Ulle meille. Nyt meillä on kyllä tallissa on ylipaikalla hevosia, mutta Rosa ja Taisto ovatklin jo yöt ulkosalla ja sinne koko ajan porukkaa siirtyykin. Vähän säätämistä on juuri nyt ennenkuin saa kaiken rullaamaan. Rita ja Ulle rakastuivat heti toisiinsä. Ovatkin karsina ja tarha naapureita.

Inka ja Sara olikin kotona torstain ja perjantai. Koulusta oli vapaata. On ollut ihana,kun on aikaa enemmän lapsille. nyt juuri ne sitä tarviikin tai Inka oikeastaan erityisesti. On ollut vähän vääntöä neidin kanssa perheen säännöistä. Nyt on puhelin jäähyllä parisen viikkoa niin alkaa varmasti säännöt muistua mieleen. Rajoja ja rakkautta :) .

Huh..nyt tuumaan nukahtaa tähän koneen ääreen. Jospa laittaasi hetkeksi pitkälleen. Lapset syövät karkkipäivä karkkejaan, joten eivät minua kaipaa nyt. Iltatalliinkin on vielä reilu tunti aikaa niin päikyt ehtisi ottaa.