Toinen päivä jo paketissa kuntoutusjaksoa. Onneksi aika menee nopeasti, koska oli tällä kertaa niin vaikea lähteä kotoa. Tämä kun oli jo neljäs jakso, niin lapset tykkäsi todella huonoa. Tytöt osoitti mieltä oikein kunnolla kiukutellen koko viikonlopun ja Nooa tarrautui minuun kuin takiainen. Nooa eilen soitti ja nyyhkytti kuinka ikävä on. Tytöt ovat hyvin tsempanneet ja ihan reippaasti kertovat tekemisiään. Kovasti he suunnittelevat juhlia kotiintuloani varten torstai illalle. Sara on kirjoittanut kirjettä ja värkäännyt jotain muuta ylläriä. Inka suunnittelee kolmikerroksista kakkua. Saa nähdä mitä tulemaan pitää. On ne ihania <3

Tänään on ollut taas fysioterapeutin käynti. Hän käsitteli reiden yläosien jäykkyyksiä. Laitettiin myös akupunktioneuloja reisiin ja käsiin. Olen kyllä ihan jäykkä ja tönkkö edelleen joka paikasta. Kaikki liikeradat jäävät vajaiksi. En tiedä miten tämän saisi kuntoon tai ei varmaan saakkaan. Kipu jäykistää. Neuloista oli kyllä apua, mutta se ei yleensä kestä kauan. 

Toimitaterapiassa mietittiin edelleen keinoja arjenhallintaan. Paljon on pieniä juttuja joita voisi alkaa totetuttamaan. Tämän koko jakson ns.gas-tavoite oli minulla unen laadun parantaminen. Valitettavasti ei ole päässyt oikeastaan millään tavalla tavoitteeseen. Unen laatu on edelleen täysin heikkoa. Vaikka miten nukun uni ei saa pirteyttä aikaan. Lisäksi unet ja ns.valveunet häiritsee useita kertoja yössä. Nuku siinä nyt sitten. Nyt kuitenkin kokeilen harjoitella kierrosten laskemista jo tallissa. Teen iltatallin aina n.klo 21-22 välissä. Minulla on yleensä aina kiire ja se ei tule muuttumaan, mutta koitan viimeiset hetket tallilla rauhoittaa työtahtia oikein kunnolla, vaikka se tarkoitaa 5-10 minuutin lisäaikaa. Yritän lopuksi istahtaa ja hengähtää tai vaikka silitellä Minniä tai kissoja. Muutenkin pitkin päivää yritän harjoitella rentoutumista. Ei mitään pitkiä ja suosituskeskeisiä vaan vaikka minuutin ajan. Saa nähdä toisiko tämä jotain uutta. Yksi porkkana on tässä, että ratsastaessa tarvin tämänkaltaista rauhottumista ja mielenhallinta, joten jos opin tätä niin voin hyödyntää sitä kipakan tammani kanssa.

Iltapäivällä olin mukana kehonhallinta ryhmässä. Pallon kanssa tehtiin hallintaharjoitteita. Oli kivaa ja sellaista josta suoriutui ilman, että kivut lisääntyi. Sen jälkeen oli kävelytesti, joka oli jo ekalla jaksolla. Näitä sitten verrataan keskenään, onko kehitystä tullut. Testi meni ekalla kerralla jo hyvin, niin en tiedä oliko nyt yhtään parempi tulos. Kävelyhän sopii minulle tosi hyvin ja nautin siitä. En vaan ole vuoden 2005 jälkeen lenkkeillyt siten ettei olisi vaunuja työntänyt tai jotain pyörällä ajattanut. Nyt jos Nooa ottii tänä kesänä pyöräilemään itse niin sitten pääsen kävelylle siten, että muksut kaikki pyöräilee. Tätä odotan innolla. Juosisinkin mielellään, mutta sitä ei kroppani anna tehdä. 

Huomenna on sitten koko tämän jakson kohokohta eli lääkäri. Se myös pelottaa tosi paljon. Pelkään sitä, että se sanoo kaiken olevan ok. Kivut on ja pysyy, mutta syytä ei löydy. Tai löytyy fibro, mutta kun lääkkeet ovat riittämättömät ja kipualueet lisääntyy. Joten pitäkää peukkuja huomenna klo 8-8.45,  jotta saa apua lääkäristä. 

Nyt pienelle happpihyppelylle :)