Lomamme sai vielä käänteen. Se rivarihuoneisto, johon muutimme haisi aika kamalalle. Kerroin asiasta respaan ja he järjestivät siivouksen seuraavalle päivälle. No siivooja sanoi ettei hajulle voi tehdä yhtään mitään. Koko asunnon huonekalut tulisi vaihtaa. Sikäli outoa, että soittaessani asunnon piti olla hyvä.Ei nyt hotellitasoa, mutta sopiva perhemajoitukseen. Muutimme sitten takaisin hotellin puolelle. Aamupallalla toinen tytöistä jäi aina Elsin kanssa. Päivisin se oli yksikin. Kävin sitä kuuntelemassa silloin, eikä paljoa vintunut tai oli hiljaa. Välillä vietiin ruokailujen ajaksi Elsi autoon, joka on sille turvallinen paikka (rakastaa autoulua). Ihan mukavasti loppuloma sitten sujui. Koiran kanssa matkustamisessa on omat rajoituksensa, varkinkin jo hotelli ei ole koiraystävällinen.

Kotiin oli kuitenkin ihana tulla. Hevosia oli ollut kova ikävä. Tunnit alkoikin jo samana päivänä. Ratsastin Minnin ja Matin tuntien jälkeen. Minni oli ihmeen kiva. Onneksi Emppu oli liikuttanut sitä lomamme aikana. Minnillä on ollut yskää, kuten muillakin hevosilla. Minni on vaan vähän herkkis näissä jutuissa. Yskä jää helposti päälle. Nyt yski alkuu, mutta sitten kun lima irtosi lopetti. Matti oli intoa täynnä, positiivisessa mielessä. Alkuun laukassa vähän posotteli, mutta sitten malttoi taas kuunnella. Matin laukka on kyllä mennyt huimasti eteenpäin. Muutenkin silakan mallisesta heppasesta on tullut vuoden aikana ihan ratsumallinen.

Lauantaina olisi treeni ja pienryhmätunteja. Tämä on kivaa. Kaksi estetuntia. Sinja, Ville ja Olga hyppäsivät innokkaasti ja hyvin. Tehtiin harjoitusta, jossa oli puomi-ristikko-4 laukka-askelta-okseri ja toiseen suuntaan kaksi innaria- 5 laukkaa-okseri. Olgalla okseri nousi jopa 110cm korkeuteen. Hienosti tamma kyllä hyppää, vaikkei ole mikään ihan helppo ratsastaa. Herkkä ja tarkka. Sitten oli vielä pari koulutuntia.

Vielä ratsastin Minnin samaan syssyyn. Arvasin, että alani on melkoinen pommi, joska tuuli ja maneesin katolta tuli lunta. Aina, kun sai energiat käännettyä oikeaan suuntaa eli työntekoon, Minnni liikkui todella hyvin. Tahdissa, kantaen hyvin sekä kauniissa muodossa. Minnillä on todella kaunis kaula. Sai kyllä olla kieli keskellä suuta, että oma istunta pysyi oikeasssa asennossa, koska Minni kävi sen verran kierroksilla, etttä väärät liikkeet satulassa olisi saannut aikaa ilmaloikkia. Ja kyllä niitä tuli vaikka oli kuinka tarkka.

Illalla vielä ratsastan Rosan. Lapsille on siksi aikaa tekemistä, kun kaivetaan tallinvintiltä vanha marsuhäkki esiin. Tytöt ovat saaneet päähänsä, että tarvimme marsuja. Tiesin tämän päivän tulevan ja siksi häkki on säilössä. Minulla on ollut noin kuusi marsua, joten marsut on ehdottomasti minun suosikki jyrsijä. Nyt tytöt saavat vielä viikkorahoja säästää marsun tarvikkeisiin. Ihan "ilmaiseksi" ei marsut meille muuta. Hoito on myös tyttöjen vastuulla tai he saavat hoitaa marsut ihan kahden.