Junassa matkalla kotiin. Jihuuuu! Paitsi, että junan kulku takkuilee. Myöhässä ollaan jo puolisen tuntia, mikä tosin vähän verrattuna tulomatkaan. Helsingistä lähtiessä tämä juna oli ihan täynnä. Olen ravintolavaunun yläpuolella joillain duo-paikoilla. Ostin vasta eilen lipun niinsiksi tänne luksus paikoille normihinnoin :) . 

Viimeinen kuntoutuspäivä oli jo tavan mukaan löysä, mikä vähän kiukuttaa, kun se alkaa sitten tuntua turhalle. Aamulla oli sauvakävelyä. Ihana ilma. Ortonin takana on keskuspuiston pää, joten mukavat ulkoilureitit aivan vieressä. En ole ennen sauvojen kanssa kävellyt, joten yllätyin positiivisesti sen tehokkuudesta. Rintarankaan saa hyvin liikettä sekä pakaratuki helpompi muistaa. Tässä ei myöskää käsien nivelet kipeydy niin kuin tavallisessa kävelyssä, kun kädet heiluu valtoimenaan. 

Seuraavaksi lukkarissa oli "Natan" rentoutus, mutta tässä olikin aikatauluvirhe. Olimme sitten toisen ryhmän mukana erilaisessa rentoutuksessa. Tässä käytiin läpi kehon osia jännittäen ja rentouttaen. Melkein tämä oli minulle parempi, koska puhetta piti seurata, mikä esti ajatuksien karkaamisen. Täältä melkeenpä suoraan rentouttavaan liikuntaryhmään. Tehtiin erilaisia harjoitteita jumppapallon avulla. Nämä ryhmät on aivan ihania aina. Kiitos Niinalle :) 

Vielä viimeinen lounas. Ortonissa on todella hyvät ruuat melkeimpä aina. Aika perusruokia, mutta maut on jotenkin poikkeusellisen hyviä. Ainoa mistä voisi miinusta antaa on kitkerä kahvi. 

Pakkailin sitten kamat kasseihin. Vuorossa oli enää sairaanhoitajan loppupalaveri. KÄytiin läpi viikon antia. Minusta viikko on ollut hyvä ja kaikki toiminut. 

Helsingin keskustassa ehdin parisen tuntia kierrellä kauppoja. Olin tapani mukaan intona, mutta into lopahti heti alkuunsa. En pidä hitaasta etenemisesti liukuportaissa ja matelevista ihmismassoista. Päädyin ostamaan sitten vain pakolliset ostokset. Stokkan Lacomen osastolla päädyin samaan vanhaan ripsariin, jonka noin vuoden välein uudistan. Myös puuteri kaipasi päivitystä. 

Lasten tuliaiset löysin arkastelutarvikkesta. Lisäksi ostin jokaiselle puuhalehden: Nooalle Disneyn Cars/lentsikat, Saralle Frosen aiheisen Prinsessa lehden ja Inkalle Lemmikki lehden. FilmTown:n irtsikkavalikoimaan en voinut vastustaa ja iso pussi tuli ostettua matkaevästä. 

Juttelin lasten kanssa ennen lähtöä. Inka luki kirjaa, jossa oli 170 sivua. Hän oli sen eilen aloittanut ja nyt oli jo melkein lukenut sen. Hänestä on tullut sellainen lukutoukka, että kirjoja menee jo useampi viikossa. Hieno juttu. Sara ja Nooa leikkivät. Heidän leikkiin liittyen meillä on illalla juhlat. Ne on Nooan synnyttämän vauvan ja Saran koiran ristiäiset ja kastajaiset. Toivottasti kaikki vaan jaksaa valvoa kotiinpaluuseeni saakka. Juna on edelleen  aikataulusta jäljessä. 

Ajatukset on jo niin kotona, että pää lyö tyhjää kirjoittamisen osalta. Joten voisin lopetella tähän.