Onkin aikaa, kun olen kirjoitellut viimeksi. Aika moista liitoa ollut viime viikot. Flunssa häiritsee edelleen. Nooa aloitti sen jo viikko sitten maanantaian ja oli kuumessakin kolmisen päivää. Me muut ollaa räkäilty enemmän ja vähemmän. Mun ääniparka, joka muutenkin on aina käheä, on ihan kamala nyt. Meillä on todella harvoin näin sitkasta flunssaa mitä nyt on.

Talli on asettunut talviteloilleen. Hevosia on se määrä mitä talliin mahtuu. Nelli on yp-kodissaan ja voi hyvin. Oli onni löytää sille niin kiva koti, koska Nelli on äärettömän kiltti ja sympaattinen heppa, mutta tietyllä tavalla herkkä. Proffakin on alkanut kotiutua uuteen laumaansa ja voi hyvin. Uusin hevosvaihto on vielä niin tuore, etttä siitä ei osaa sanoa paljon mitään. Ruusa muutti Porin tienoille pihattoon perheponiksi ja meille tuli Jannu, norjan kylmäveriruuna. Jannu on todella kaunis ruunivoikon hallakko..olikohan sen väri noin?? Herkkä ja reipas poika, jolla on raviurakin takana. On kiltti ja rohkea, mutta vaattii vähän alkuun läpiratsastusta ennen kuin pääsee kokeilemaan tuntihommia. Lupaavalle vaikuttaa. Tämä vaiho kestää 2 viikkoa ja jos molemmat on tyytyväisiä vaihtoon niin teemme kaupat. Ruusa oli ollut eilen jo lasten ratsuna, mutta hoitotilanteessa oli ollut ihan hassu..oli kuopinut ja saanut myös jonkinmoisen vetopaniikin. Meillä on aina seissyt käytävällä ihan hiljaa ja ikinä ei ole kiskonut. No toivottavasti Ruusakin kotuituu uuteen paikkaa, eikä esitä mitään hölmöyksiä. Viisas ja kekseliäs poni Ruusa kyllä on.

Olen löytänyt taas uuden rauhoittavan rehusarjan Minnille. Blue Ship rehut. Eilen aloittelin totutuksen. Katellaan jospa tästä olisi apua. Lauantai kisoja ennen annoin tuubista Calmitania, josta tuntui olevan apua. Aikakin molemmat radat sain pidettyä niissä tehtävissä joissa piti. He B:2 ohjelmasta saatiin 67% ja voitettiin luokka. He A:2 luokasta 63% ja oltiin neljänsiä. Kisat oli maneesissa, joten senkin uskon rauhoittaneen Minniä. Muuten Minni oli jotenkin outo, ei niin elastinen kuin normisti. Epäilen, että perjantain myrskytuulet olivat saaneet sen kropan vähän jumiin. Eilen juoksutin sen ja edellen jotain outoa siinä on. No nyt on tallissa sitten talvitoppa jo päällä ja tuulella otan sisälle. Sunnuntaina on kisat Lapualla, mutta osallistuminen on vähän nyt mietinnässä ellei Minni tule normaaliksi. Tää kaikki voi myös olla vain minun pään sisällä, kun pelko siitä, että kisaheppa loukkaantuu on välillä kova. Sitä tarkkailee niin suurennutlasilla välillä omaa heppaansa. Onneksi osteopaatti on tulossa ensi viikolla. Tiina tuntee Minnin niin hyvin, että osaa taatusti sanoa, jos huomaa jotain poikkeavaa. Minni on siis terve, ei onnu tai mitenkään liiku epäpuhtaasti, on vaan vähän vähemmän elastinen kuin normaalisti.

Kävin viime viikolla siellä mri-kuvassa. Huomenna reumalääkäri katsoo kuvat. Mua jännittää se niin paljon. Saan kuvista vaan lausunnon postissa. Harmittaa, kun en saanut aikaa enää lääkärille. Nyt tuomio tulee pelkkien kuvien perusteella. Pelkään, että siellä on taas vaan joitain turvotusalueita, joista ei osata sanoa mitään. Ei niin selvästi johonkin viittaavaa, että jäädään seuraamaan tilannetta. Silloin taas sulkeutuu ovet erikoissairaanhoidon puolelle. Näin on käynyt monesti. Mä niin toivon syytä tälle kivulle. Toisaalta sille on syy..fibromyalgia, mutta ei siihenkään muottiin täysin istu. Huoh. Tässä kohdassa aina toivoo, että olisi rahaa,. jolla ostaa palveluita yksäriltä. Olen niin jumissa tässä sairastelussa, jotenkin tässä vaan odotetaan koko ajan jotain. No nyt odotan kirjettä reumalta. Mitenhän uskallan avata sen...

Niin yksi mahtava uutinen on..mulla on loma ensi kesänä!!! 9 päivää tiedossa lomailua Espanjassa. Lähdemme sinne kesäkuussa ennen juhannusta..minä, lapset, mummo, pappa ja siskoni perheineen. Vuokrataan talo Moirarasta, siitä Costa Blancan rannikolta. Tällä tavalla lomasta tulee edullinen, kun tekee sen itse. Mun ja lasten lennot on n.650 ja talosta osuun n.500€. Emme ole manner-Espanjassa käyneet, mutta Mallorcalla olemme olleet viisi kertaa. Kulttuuriltaa varmasti melko samanlaista. Eli rauhallista, kiireetöntä, ystävallistä jne.

Nyt siivoamaan marsujen häkkiä ja sitten ratsastaan Jannulla vielä ennen illan töitä.