Huh, kun ollut touhukas viikko. Ei tuumaa perässä pysyä. Nyt juuri hengähdyshetki. Tytöt koulussa ja Nooa kerhossa.

Uusi ponskuliini saapui keskiviikkona. Pin Rock's Twister Sister tuli Päivi Jukan kyydillä Nummelasta kotiin. Pikku poni oli kiltisti matkustanut, vaikka oli ensimmäinnen matka. Oli vähän ihmeissään uudesta ympäristöstä, kun on kasvattajalla pihatossa elänyt. Nyt muutti sitten talliin. Lempparia ollaan mietitty kovasti. Fb:ssä oli "nimikilpailukin", josta kumpusi nimi Stella ja se tuntuu nyt ainakin juuri oikealle. Stella on aivan ihana, mutta todella käsittelemätön. Talutuksessa toimii kuin unelma ja on hyvin kiinnostunut ihmisitä. Ei pelkää eikä säiky. Mutta käytävällä, kun eilen opeteltiin harjausta niin pikku poni pörräsi kuin hyrrä. Turkki on todella ruokoton ja arpinen. Aloitin heti ruokintaan pellavan ja greenlinen, joka on aina varma coctail, jolla saa karvan kiiltämään sekä suoliston kuntoon. Stella muistuttaa lähinnä 2v keskenkasvuista varsaa, vaikka on jo kolme. Nämä asiat onnekski korjattavissa pian ruokinnalla ja HARJAUKSELLA. Ymmärrän oikein mainoisti ettei siittolan pihattovarsoja harjata, eikä oikeastaa ole tarvekkaa. Nyt vaan nämä käsittelyjutut aloitettava ihan a:sta. Joka päivä vähän niin pian toimii varmasti. Stella on ihan tautisen hieno liikkuessaa. Fb:ssä voi käydä katsomassa pikku videon profiilissani. Minulla on julkinen profiili Hanna Autio ja tallillakin oma profiili. Käykäähän kurkkaamassa :) .

Keskiviikkona Tiina-osteopaatti oli hoitamassa hevosia. Käsittelyn sai myös Minni. Selässä oli perus jumittelua, joka otti hoidot hyvin vastaan ja pehmeni paljon. Takajalat oli parhaat ikinä. Varmasti rengaskengitys ja sen kautta parantunut pito sekä kavion muoto ovat syynä tähän. Muutenkin kaikki hyvin. Oli mukava nähdä Tiinaa taas ja höpöteööa heppajuttuja. Me ollaan niin saman henkisiä hevosasioissa, että näkemykset kohtaa.

Minni on jatkanut ylienergistä menoaan. Olen mennyt tosi perusasioita. Kaikessa painotan nyt kuuliaisuutta. Jotenkin tahdon saada Minnin ymmärtämään, että hänen on kuunneltava minua ja se on hänelle hyväksi. Eli sitten saa palkintoja ja kehuja. Nyt joka rasahdus kentän viereisessä metsässä saa aikaan säpsyjä. Olen niin kuin en niitä huomaisiakaan ja jatkan vaan ratsastusta ja vaadin oikean tempon. Maastakäsinhän Minni tekee ihan mitä vaan. Irti seuraa mua vaikka kuuhun asti, joten sillätavalla ei ole mistään johtatuusongelmasta kyse. Vaan siitä, että ratsastaessa kierrokset nousee liian koviksi, vaikka en niitä todellakaan mitenkään nosta. Kevättä on rinnassa totisesti.

Tunneilla mennään jo sään salliessa kentällä. Meidän kenttä on ihanan iso 30x60m. Se on tosi hyvä pohjastaa. Esteratsastajille vähän pehmeä, mutta koululle hyvä. Hepat liikkuu ulkona hyvin ja intoa on kaikilla, mutta onneksi sopivissa määrin. Tammat on kiimassa ja kiimat on voimakkaita, joten se tuo laumoihin levottomuutta. Ponilauma on Villen lähdettyä kyllä paljon parempi. Nyt Sissi on pomo ja tämä sopii muille. Ville saakin palata syksyllä isojen laumaan. Yksäriheppa Rita tuntuu nyt oikein kunnolla kotuituneen. On asunut meillä nyt 5kk. Nyt ei enää riehu aamulla karsinassa, eikä kierrä niin, että kuivikkeet ovat pitkin seiniä. Tarhassakin menee päivisin maate asti päiväunille. Usein hevosen kotiutuminen vie puolesta vuodesta vuoteen. Toki on niitä, jotka on heti kuin kotonaan. Ville on esim. yp kodissaa ollut juuri tälläinen. Samoin, kun Sissi tuli, niin hän oli myös tosi kotonaan heti.

Nyt menen hetkeksi pitkäkseni ennen kuin Nooa tulee. iltapäivällä pitää kylälle asioille ja illaksi töihin.