Nämä lauantai vapaat näin talvella on aika ihania. Kesät menee tiiviisti kisoissa joka viikonloppu, joten talvisin tästä rauhasta osaa nauttia. Ihan vapaalla ei toki ole. Tänään olin tallilla jo klo 7, kun opetin uutta viikonlopputyttöä hommiin. Sen jälkeen olin Inkan kanssa katsomassa estevalkkuja. Hevosille laittelin samalla päiväheiniä. Illalla mennään vielä iltatalliin. Minni pitää ratsastaa ja Mikki poni käyttää hypyllä. Eli ei nyt kuitenkaan ihan vapaalla olla :).

Minnin kanssa ollaan ravattu jo enemmän. Ehkä vajaa 10 min/kerta. Jalka on superhyvä. Ei reagoi mitenkään lisääntyneeseen liikutukseen. Minni alkaa olemaan vaan sangen haasvata ratsastaa. Virtaa on ja pidemmän ravipätkät kuumetaa Minni jo melko paljon. Minni sai oikeaan etujalkaa haavankin tarhassa. Alkoi tehdä siihen impparia, mutta parin yön betadine kääreillä sain tulehduksen onneksi hallintaan. Nyt on myös viimeinen ultrajakso menossa. Sitten niitä on ollut neljä jaksoa ja aina viikko hoitovapaata välissä. Kuukauden päästä käydään vielä Oulussa kontrollissa, jos sittenkin kaikki hyvin niin hiljalleen normaali treeniin sitten. Tämä painajainen alkaa onneksi olevaan loppusuoralla.

Tytti pääsi tänään tutustumaan Marin kanssa esteisiin. Lauran opastuksella oikein mukavasti Tytti ja mari tehtäviä suorittivat. Ensin he kävelivät puomikujissa. Sitten käynnissä puomeja, sitten ravissa. Lopuksi muutamia hyppyjä ristikonm yli. Taisi yksi pystykin olla. Korkeutta max 50cm. Todella mallikaasti Tytti tehtävistä suoriutui. Laura oli hyvin tarkka, että tehtävät on Tytille kivoja ja niistä jää hevoselle hyvä fiilis. Tyttihän on vallan kyvykäs hyppääjä, mutta alkuun tässäkin on maltti valttia. Hyppyuran pohja pitää rakentaa huolella. Sitten ei tule myöhemminkään niin helposti vaikeuksia.

Vaikka Tytti onkin oma kasvattini jo toisessa polvessa niin voin kyllä olla ylpeä kasvatistani. Tytin isoäiti Tuulen Kuikse oli kaunis tamma, kevyt ja herkkä, mutta rankenteellisesti etupainoinen niin kuin suokit monesti on. Tytin emä Tuikse oli taas iso vahva tamma, joka oli kuitenkin herkkä ja kantoi itsensä hyvin. Tytti on taas rankentunut vielä enemmän ylämäkeen kuin Tuiske. Tytti liikkuu todella kevyesti ja sen tapa luontaisesti kantaa itseään on todella hyvä. Tytin Taika-varsa on emänsä tavoin ryhdikäs, mutta liikkuu vielä jopa hienommin kuin Tytti. Syystäkin olen ylpeä :) .

Nyt kello on neljä iltapäivällä. Inka lähti juuri mummolle ja pappalle yöksi. Sara ja Nooa leikkii sulassa sovussa. Kuivausrumpu tuolla hälyyttää mulle, että tulehan tyhjäämaan. Pyykkikonekin on varmaan kohta toisen koneellisen pessyt. Mua väsyttää, joten menen varmaan sohvalle hetkeksi maate, kunhan saan noit pyykit selville. Parisen tuntia meinaan löhöillä vapaapäivän kunniaksi. Sitten taas talli kutsuu. Kaiksesta huolimatta rento päivä.