Tänään oli Kannuksen maaseutuoppilaitoksella Kissapäivä. Siellä mm. leikattiin poikakissoja hintaan 25€, Kokkolan eläinsuojelu yhdistys maksoi loput. Kiva tempaus. Ilmoitin sinne heti Tommin ja Elmon, jotka ovat nyt 10 kk ikäisiä. Näiden siskolle Mirkulle pitää varata sitten aika erikseen. Koululla on nykyään kerran viikossa Katri ja Antti Helmisen vastaaotto. Todella kokeneita ja hyviä eläinlääkäreitä molemmat. Tuttuja vuosien takaa. Mahtavaa, että taas Kannuksessa pieneläimille hoitoa. Leikkaus sujui ripeästi. Molemmat pojat oli hereillä jo parin tunnin päästä. Iltapäivällä mennä vilistivät tallilla niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Meille tuli viikko sitten uusi poni hoitopaikalle. Sissi on wbp-poni, saman kasvattajan kuin meidän Iines-poni on. Sissi on kuin ilmetty kasvattini Torpan Rosie (valitettavasti tämä kaunis ja lahjakas poni jouduttiin syksyllä lopettamaan, joska sen jalka katkesi tarhassa, Rosa oli uudessa kodissa). Jotenkin Sissi tuntuu niin tutulle ja onkin kyllä todella kiva poni. Ratsutin sen tänään. Alkuun poni vähän jännitti, mutta pian alkoi rentoutua. Huomasi heti, että se on kunnolla koulutettu. Nyt vaan vähän läpiratsastuksen tarpeessa. Tai oikeastaan tarvi vaan vähän muistutella mitenpäin töitä tehdään. Sissi liikkuu todella kauniisti, joten Annilla on varmasti kouluradallakin sen kanssa kivaa, vaikka esteponi Sissi ehkä enempi on.

Sissin jälkeen Minni tuntui jättiläiselle, vaikka Minni pieni siro 164cm:n. Jumppaan Minniä aina paljon, joten tänään oikein mietin miten notkea Minni on. Voisi vaikka solmuun pistää. Muutenkin tänään oli hieno ratsastus. Vielä alkuviikosta lähinnä kauhistutti ajatus lähestyvästä kisakaudesta, mutta tänään se tuntui sangen kivalle. Nyt uusi isompi ravi ja kootumpi muoto alkaa löytää paikkansa ja tahti palautua kohdilleen. Kouluratsastuksessa tahti on niin äärimmäisen tärkeä juttu, mutta todella vaikea isoliikkeisellä hevosella saada säilymään tai oikeiastaa siinä näkyy niin selvästi kaikki rikot. Tehtiin paljon väistöjä, avoja ja sulkuja. Nyt alkaa avot oikeallekin sujua, kun olen saanut oman vasemman ranteen hallintaa. Monet jutut on niin mahdottoman pienstä kiinni ja vaatii niin tarkaa hienosäätöä. Hieman haastavaa tällaisella kipujen runtelemalla kropalla saada riittävä jousto ja hallinta aikaiseksi, mutta harjoittelua ja harjoittelua niin kyllä se siitä. Tänään olo oli kuin balleriinalla Minnin satulassa. Ihana heppa <3

Iltapäivä ollaan leikitty lasten kanssa kaikkea mahdolista. Myös marsuliineja olla pidetty vapaana. Ne alkaa jo kovasti enemmän liikkua. Ninni - parka on vaan kovin arka edelleen. Sillä lähtee hurjasti karvaakin eli varmaa stressa tätä uutta tilannetta. Meillä on kuitenkin tätä melua aika paljon. Ninni kyllä tykkä olla sylissä ja siinä aina rentoutuu hyvin , vaikka alkuu jännittää. 

Kello alkaa olla niin paljon, että lähdemme iltatalliin. Kaikki hepat ovat ulkona, joten ne otamme sisään. Sitten laitetaan iltaruokakärry valmiiksi. Illalla kaikki saa omat lisänsä. Meille tulee suoraan tehtaalta Racingin rehuja. Niissä on hyvä valikoima moneen tarpeeseen. Monet saa kauran lisäksi vähän monipuolisempaa Progressia, vanhuksille on oma Senior rehu, Mikki saa ponirehu, herkkämahaisille on Selected jne. Lapset on mukana viikonloppuisin aina iltatallissa. Se luo omat haasteet, mutta on niistä apuakin. pääsevät samalla purkamaan energioita niin uni maistuu paremmin. Jee, huomenna saakin nukkua kymmeneen!! Ja koko ensi viikon meinaa ottaa kunnon unitankkausta, ku tytöillä on hiihtoloma!