Siis todellakin hellesäässä elelemme edelleen. En ole mikään helteen ystävä. Jos olen lomalla ja rannalla niin silloin se on hyvinkin toivottu ilmiö, mutta nyt vähän ahdistaa. Kenttä pölisee ja kastelustakin on vain hetken apua. nyt juuri olen viilentymässä sisällä. Pitää vielä tallille ratsastamaan Minni ja laittamaan kisakamat huomiselle. Sara ja Nooa on mökillä mummon ja papan kanssa. Inka on isänsä kanssa jossain. Inka menee sinne myös yksi. Pikkuiset tulee kotiin. Huomenna lähdetään taas Ouluun kisaileen. Mattikin pääsee pitkästä aikaa mukaan. Menen vaan yhden luokan. Mietinnässä on aluemestaruuksiin osallistuminen, joten siksi halusin Matin mukaan. Aluemertaruuksiissa on He A:2 joten ihan mukava luokka. Minnillä menne kaksi A:ta. Haastavat ohjelmat lasten joukkueohjelma ja A:4. Oikein mieluisia haasteita molemmissa luokissa. Nyt vaan maltti mukaan molemmille.

Ville ja Mikki ovat molemmat palaneet iloisella mielellä töihin. Ville on ollut jo estetunnilla ja tänään estevalmennuksessakin. Mennyt tosi hyvin. Vähän se on tavallaa laiskahko, mutta varmasti kunto pian taas kohenee. Mikkiä irtojuoksutettiin torstaina, koska se kerää virtaa. Eilen se oli ihan normaali tunnilla eli vähän eteenratsastettava. Kyllä Inka oli yhtä hymyä, kun sai poninsa takasin tunneille. Olin minäkin onnellinen. Kyllä hevosen parantuminen on aina niin ihanaa. Samoin niiden sairastuminen aina yhtä kamalaa. Nytkin Taiston tilanne on ikävä, joskin  jättilääkityksellä on voi nyt hyvin. Toivon, että saadaan nyt tauti hallintaan viimein ja hiljalleen heppa takaisin töihin.

Kävin siellä silmäpolilla. Näkö oli hyvä ja silmät terveet. Ainoastaan kuivat. Silmätippoja sain reseptillä. Niitä pitää laittaa jopa kuusi kertaa päivässä, jotta kuivuuten auttaa. Oli ikävä kokemus ne laajentavat tipat. Ei nähnyt lähelle mitään. Onneksi silmät terveet. Kivut ovat olleet taas ihan huippulukemissa. Nivelet kipuilee milloin mistäkin. Samoin selkäranka. Viime yönäkin lääkityksestä huolimatta heräsin useaan otteeseen viiltävään kipuun. En käsitä mistä taas tuulee, kun näin vaikeaa on. Onneksi päivän touhuissa kivut työntyy väkisinkin taka-alalle. Kohta ratsastamaan niin saa hetken olla taas kivuton. Eilen olin kyllä satulassakin aika tönkkis.

Nyt tämä koneella istuminen jumittaa sen verran, että paras häipyä tallille...että tämmöiset lyhyet löpinät.