Eilen aamulla sain viestin Inkan luokkakaverilta, että täitä on liikkellä. Onneksi löysin täikamman ja sen myötä löytyi Inkalta yksi täi. Hui, hyi, yök..Eilen aloitin jo pyykkäämisen. Ilmoitin kouluu, että tytöt maanantain pois, kun tehdään täiden häätöä. Ei sen takia tarvi pois koulusta olla, mutta haluan heti asian hoitoon. Aamulla kävin apteekista hakemassa shamppoon. Nyt on kaikkien päät pesty ja sen jälkeen jokainen hius kammattu tarkkaakin tarkemmin. Kuuden koneellinen pyykkiä pyörimässä ja varmaan toiset kuusi saa vielä pyörittää. Sauna on täynnä tavaraa..kypäriä, sohvatyynyjä, petereita. Pakastimessa on harjat ja ponnarit. Melkoinen show. Toivottavasti kaikki vaan hoitaa asian huolella ja varmaan hoitaakin. Avoimuus on todella tärkeää näissä. Itsekin laitoin fb-profiiliin tiedotteen. Koululta tuli myös tiedotteet Wilmaan, joten luulisi kaikkien nyt tietävän.

Meillä oli tallilla estekisat lauantaina. Sää suosi yhtä sadekuuroa lukuunottamatta. Keppariratsukoita oli paikalla varmaan viitisentoista. Aivan ihania lapsia loikkimassa puomien yli. Hevos- ja poniratsukoita oli varmaan nelisenkymmentä. Harmillisesti oli muutamat jääneet pois ilman, että olivat ilmoittaneet mitään. Tätä tapahtuu yllättävän usein, oikeastaa joka kisoissa. Luulisi ilmoittamisen olevan nykyään niin helppoa, että viitsisi viestin järjestäjille nakata. Se sujuvoittaisi aina kisaa, kun tietäisi ennakkoon poisjäännit.

Onneksi kisat kuitenkin meni sujuvasta. Ratamestari-Johanna oli laatinut kivat radat, jossa oli sopivasti haasteita. Omasta seurasta oli mukana kuusi ratsukkoa. Luokkia oli 50-100cm tasolla kuusi kpl. Sijoituksia jaettiin 12 kpl, joista omalle seuralle tuli viisi. Todella hienosti kaikki ratsastivat. Taas oli kiva huomata, että ihan opetushevosellakin voi kilpailla tasaväkisesti yksäreitten joukossa. Saimme taas paljon hyvää palautetta kisoistamme. Väkeä oli koko päivän ajan katsomoiden täydeltä ja yleisö eli jokaisessa suorituksessa mukana. Kaikkia kannustettiin tasapuolisesti. Tunnelma oli kuin isommissakin kilpailuissa.

Minnillä olikin kisoista vapaa viikonvaihde pitkästä aikaa. Tulevana lauantaina on Vaasassa kisat. Ne on aluemestaruudet, joissa menen Matilla suokkimestaruuteen. Kovassa seurassa ollaan, kun mukana on useampi ratsukko, joilla kokemusta suokkien sm-kisoista asti. Minnillä en mene vielä sennumestaruuteen, mutta menen sillä yhden avoimen A:n. Minni on ollut todella kiva nyt ratsastaa. Huomaa selvästi kuinka kuntotaso alkaa lähetyä vaativien luokkien tasoa. Vaihtoja ollaan harjoiteltu nyt paljon. Vasemmalle on siisti, mutta oikealle vielä rajuhko ja iso. Minni kuumuu vaihdoista vaan todella paljon. Nyt jätän vaihdot taas tauolle, kun kisoissa kaksi he A-luokkaa vielä. Omissa 1 tason kisoissa menen sitten vaativan. Sen jälkeen on vielä kaksi 2 tason kisaa. Jos vaativa kotona sujuu ihan hallitusti niin menen sitä 2-tasollakin. Jos ei niin sitten pysymme A:ssa loppukauden. Meille tämä siirtyminen A:sta ylöpäin on ollut todella pitkä. Toisaalta Minnin varsinainen ratsastus on aloitettu vasta sen tullessa minulle 6 vuotis syksyllä, joten siihen nähden olemme ihan normaali rytmissä. Nuorella, jolla ratsastus aloitettaan 3-vuotiaana, ollaan vaativassa usein 6-7 vuotiaana. Minni tarvii aikaa, koska se jännittyy niin helposti ja on hyvin kuuma ratsastaa. Minni oppii asiat nopeasti ja on siten viisas hevonen, mutta huolestuu kovasti, jos edetään liian nopeasti. Hiljaa hyvää tulee :).

Nelli tammukka on edelleen vailla kotia. Ollaan mietitty sen antamista ylläpitoon talveksi, jos kotia ei löydy, koska talveksi meillä ei ole tilaa tallissa. Tai ylläpidon kautta myynti. Nelli on ihan super kiva ratsastaa. Juuri sopivan herkkä. Laukka on uskomattoman hyvää siihen nähden, että sitä on harjoiteltu vasta 3kk. Kun saa kuntoa lisää niin Nellistä on varmasti 2-tasolle asti ainakin kisahepaksikin. Kaikenlisäksi Nelli on todella kiltti. Seisoo vaikka päivän käytävällä. Ei huutele toisten perään. Ei varmaan edes tiedä mitä pukittaminen on tai muu "temppuilu". Tulkaa ihmeessä katsomaan tätä symppis tammaa!

Nyt taidan kerätä muksut ja lähdetään ulos. Aurinko paistaa :)