Sinjan siemennys oli mennyt hyvin. Oriaseman pitäjien tyttö oli saanut lauantaina valkolakin. Kesken juhlinnan tilan emätä oli käynnyt Sinjan simentämässä. Todellista asiakaspalvelua kyllä! Maanataina käytiin asemalla ja ultrassa näkyi, että ovulaatio oli tapahtunut, joten ajoitus oli ollut ainakin onnistunut. 15.6 sitten katsotaan onko varsa saanut alkunsa. Kaksosvaaraa ei ole, koska folleja oli vain yksi. Joskus hevoset tekee kaksi tai jopa useamman follin. Silloin on vaarana kaksoistiinneys. Jos sellainen tulee niin usein yritetään toinen alkio puristaa pois. Joskus se onnistuukin, mutta vaarana on aina molempien tuhoutuminen.

Näps heppa kotiutui mainiosti. Meni isojen kanssa eli Olgan, Matin, Sinjan ja Proffan laumaan. Näps tai Nöpö hän on nyt ollut, on väistelevä tyyppi, joten hyvin väisteli muita, mutta meni kuitekin reippaasti syömään. Jo ensimmäisenä päivänä otti nokoset makuulta. Nöpö on tosi symppis. Luonne ihana, vähän mehtittynyt, mutta pian se saadaan herkistymään kuulolle vähän paremmin. Siihen tarvitaan vähän talutusharkkoja ja namia. Jo huomenna aloitetaan koulutus ratsuksi.

Tänään kävimmekin klinikalla huollossa Nöpön ja Stellan kansssa. Molemmat meni koppiin hyvin. Nöpö vähän tuumaili, mutta sitten lomposti kyytiin. Klinikalla hepat saivat rauhoitteen. Nöpön hampaissa oli piikkejä, erityisesti takana. Myös pari maitohammasta poistetiin pysyvien tieltä. Sudenhampaita ei ollut. Stellalla oli niin teräviä piikkejä, että poskissa oli nirhaumaa. Onneksi saatiin nyt hampaat kuntoon ja tästä lähin huolto on säännöllistä. Molemmat saivat vielä rokotteen. Nöpöltä jätettiin myös lantapallero tutkitavaksi ja sen perusteella sitten madotus. On hyvä ettei nykyään madoteta enää vaan laajakirjoisilla aineilla 2-4 kertaa vuodessa vaan tutkitaan lannnasta mitä kukin tarvii vai tarviiko mitään. Meillä katsotaan kaikkien näytteet kaksi kertaa vuodessa. Vain muutamia hevosia madotetaan enää. Heisimadot häädetään rutiinisti kaikilta syksyllä, kun ne ei näy näytteissä. Meidän kengittäjä kävi vielä vuolasemassa molempian kaviot. Nyt on nämäkin pollet siinä kunnossa, että koulutus voi alkaa.

Tytöt on kesälomalla. Tällä viikolla ovat Sportti-X:n leirillä klo 10-17 ti-to. To on vielä illalla leiridisco. Ovat molemmat yleisurheilussa. Sara on tänä vuonna ensi kertaa ja Inkalle tämä on jo kolmas leiri. Ihana loman aloitus. Eilen alkoi myös periteiset ikäkausikisat urheilukentällä. Ne on joka maanantai kesä-heinäkuun ajan. Tämä on ollut kesän traditio varmaan siitä asti, kun Inka oli 2-3 vuotias. Eilen oli kaikilla 40m juoksu ja pituus. Nooa oli eränsä toinen. Selvästi alkaa Nooa oppia juoksemaan nopeaa. Sara voitti 7v tytöt. Aikakin oli parempi kuin Kalajoen kisoissa...7.5 tai jotain. Inka pinkoi matkan aikaan 6.6! Uusi epävirallinen ennätys. Tietysti voitti ikäluokkansa. Pituudessakin Inka hyppäsi hyvin...321cm, vaikka tekniikka vaatii vielä hiomista. Kahden viikon päästä on Kokkolassa otteluhuipentuma, jossa on pituus, 40m ja kuula. Tänne Inka on menossa. Hauskaa, kun uheilukärpänen on puraissut oikein kunnolla. Inka on todella lahjakas. Sara myös ja varmaan Nooankin, kun vähän kasvaa.

Kohta lähden pitään tunteja. Kolme ryhmää opetusta. Kaunis ilma, mutta tulee, joten voi olla, että maneesiin mennään. Tuntien jälkeen Minnin treeni. Lauantaina on 2-tason kisat Seinäjoella. Minnillä oli lauantaina vapaa, joten ollut vähän töitä sen jälkeen. Sunnuntaina käytiin Kokkolassa 1 tason kisoissa meneen yksi A-luokka. Minni oli siellä ihan pöllö :) . Kävi totaalisen kierroksilla. Ohjelma sisälsi paljon rikkoja. Nyt tiedän, että jos verkassa alkaa kuumua niin ei auta tehdä kevyttä verkkaa, jolla yrittääisi pitää kierrokset matalina vaain täytyy varkata kunnolla, jotta saan tamman kuulolle. Seinäjolelle varaan tunnin verkkaan molempiin luokkiin.

Nyt äkkiä ruokaa tenaville vielä ja sitten töihin!