Tuumasin ihan väkisin kirjoittaa äsken, että keskiviikko. Mulla syksyisin, kun arki on niin tasaista,katoaa ajantaju kokonaan. Välillä jopa mietin onko syksy vai kevät menossa ja sen jälkeen alkaa vasta kuukausi ja päivät jäsentyä. Mutta ei sen väliä, koska kuitenkin olen aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan, vaikka toki usein muutaman minuutin myöhässä tai juuri paikalle ehtineenä.

Torstai on ollut jo pitkään lapsilla mummon ja papan hoitopäivä. Käyn aamulla Nooan kanssa Mll:n perhekerhossa leikkimässä ja kaffittelemassa. Sieltä menään mun vanhemmille, jotka asuvat keskustassa. Pappa hakee Saran eskarista ja Inka koulusta sinne. Ruuaksi on aina lasten herkkua: lihapullia ja perunoita! Lapset jää iltapäiväksi sinne. Mummo järkkää aina jotain kivaa tekemistä..leipomista, arkartetua, retkiä jne. Mulle jää iltapäivä "vapaaksi".

No vapaani hyödynnän tallilla. Teen Minnisen kanssa aina kunnon treenit. Tänään ohjelmassa oli vapaapäivän jälkeistä superjumppaa. Paljon siirtymisiä ja erilaisia taivutusväistöjä. Minni oli tapansa mukaan jännittynyt C-pääsyssä. Siellä on ollut nyt kestokummittelua tammukan mielestä. Täytyy vaan mennä ja mennä, työstää ja työstää se paremmin kuuliaiseksi niin alkaa kummitukset unohtua. Jumppa sisältää aina paljon reipasta laukkaa, sekä myötä ja vasta. Tänään aktivoin takaosaa takaosakäännösmäilissä käännöksillä kaikissa askeleissa. Olin ihan tyytyväinen treeniin ja Minni taisi olla samaa mieltä.

Autoin Emppua ottamaan ponilauman sisään. Sitten oli Tytin-tylleröisen vuoro. Harjaus ja varustelu käytävällä. Maneesissa juoksuttelin reippaasti. Tarhat on tähänaikaan vuodesta kovat koppurat, joten Tytti nautti, kun sai vähän riekkua. Sitten Emppu tuli taluttamaan. Tytillä on ratsastettu vasta tosiaan alle 10 kertaa. Tämä on aina vähän haastavaa, kun tarvii avustajan, mutta näin torstaisin ehdimme. Tytti on kiva! Seisoo ihan hiljaa, kun jo jalustimesta nousen selkään. Selkään meno oli Tytille alkuun todella jännittävää, mutta nyt on jo ihan rento. Kävellään molempiin suuntiin tehden pysäysiä ja liikkellelähtöjä. Tytti on alkanut kuunnella nyt pohkeitakin melko hyvin. Väistää vähän ja menee eteen. Ravia ei vielä mennä, koska tasapaino ei ole riittävä vielä käynnissä. Voi olla, että jo ensi kerralla kokeillaan muutama askel. Sitten, kun ravi alkaa sujua nin taluttaja jää hiljalleen kuvioista pois. Sitten onkin helpompi Tyttiä työstää, kun ei tarvi avustajaa. Huhtikuulle tarkoitus tehdä hommia ja sitten Tytti jää mammalomalle. Tietysti tuohon aikaa tulee lomajaksoja. Minusta nuoren kanssa tärkeintä on se, että sen minkä tekee, tekee kunnolla, vaikka määrä ei olisi valtava. Tytilläkin on välillä pitkiäkin taukoja ja aina saa jatkaa siihen mihin edellisellä kerralla jäätiin. Kauanhan olen jo näistä satulaan laittanut, että jotain siinä on oppinutkin, vaikka nykyään oma terveys on sen verran hutera, ettei mielelläni enää nuoria tee.

Jaahas..nyt kunnolla vaatetta niskaan ja tuntien pitoon. Kolme tuntia..alkeis ja kaksi jatkoa. Kivoja ratsastajia tulossa. Yksi vanha oppilaskin mukana, kun opiskelusta kotilomalla. Tuntien jälkeen käyn läpiratsastamassa Ruusaa, jolle on vähän ponimaisuutta kertynyt. Availlaan vähän lukkoja :). Sitten iltatalli..karsinoiden pikasiivous, ruokinta, yöloimet, pe lista. Kotiin siinä klo 21.40. Lapset on jo nukkumasa silloin, mutta tänään mennen kyllä pian itekkin nukkumaan. Sen verran kipuileva jakso menossa, että on aika poikki.