Nyt se on taas menoa, lähes joka viikonloppu pitkälle syksyyn asti. Ihanaa se on aina. Ei pääse tylsyys iskemään.

Nurkin rataharkat meni oikein hienosti. Matti oli rauhallisempi kuin kotona ja Taisto reippaampi. Tytöt sai mukavat radat ratsastettua prossilla 60-61. Itse menin Matin kanssa B:0:n. Saatiin 63.6% eli oikein hyvät prossat. Itse ratsastin huolella ja keskittyneesti. Pysyin hyvin tehtävissä ja Matti kuunteli hienosti. Lävistäjällä siirtyminen kolmeksi askeleeksi käyntiin oli huono. Tein siirtymän jostain syystä ihan liian isoilla avuilla ja Matti lähes pysähtyi, siksi käynti ei ollut tahdikasta. Peruutus oli kuulemma kiireinen, vaikka satulaan se tuntui tarmokkaalle. Sen verran hyvä rata oli, että päätin aluemestaruuksiin lähteä. Joskin nyt ihan älyttömän kiireen takia en ole päässyt Matin satulaa, joten taas osallistuminen epäilyttää.

Tallilla on ollut tapahtumia ihan liian kanssa. Taisto-suokki, jolla on COPD eli krooninen keuhkosairaus, alkoi oireilla todennäköisesti ilman lämpenemisen takia. Nyt on saikulla ja lääkitys päällä. Pitäsi ehtiä Ouluun klinikalle. Olen niin surullinen. Taisto on niin rakas heppa mullekin. Nyt on pakko miettiä jatkoa tarkemmin. Pihattoelämä olisi parasta ja myös vähän kevyempi työ. Täytyy ottaa tämä puheeksi eläinlääkärin kanssa.

Mikki poni sai taas kaviokuume oireita. Ihan yllättäin maanantaina oli etuset kuumat ja kivuliaat. Kaviopulssi tuntui vasemmalla. Klinikalta sain onneksi heti kipulääkereseptin. Heinä vaihdetiin pyöröstä pikkupaaliin. Oireet helpotti heti, mutta saikulla Mikkikin on. Ensi viikolla kuviin katsomaan onko rotaatiota ehtinyt tulla. Nää on niin salakavalia tällaiset. Kyllä on nyt vastustanut ihan urakalla taas.

Onneksi Taiston kisaaja Jasmiina suostui vaihtamaan lennosta Ruusaan. Yhden treenin turvin oltiin tänään Ylivieskassa 1-tason estekisoissa. Jemina oli Matilla. Molemmat meni 40 ja 60 cm luokat. Oli tosi kivan radat ja sopivan helpot, kun tytöillä oli ekat estestartit näillä ratsuilla. Kaikki meni todella hyvin. 40cm molemmat ratsasti niin siistitsti ja puhtaasti. 60cm Jemina ja Matti meni puhtaasti ja Jasmiinalle ja Ruusalle tuli yksi kielto. Este oli numero 4, joka hypättiin viistolla linjalla, jossa hevosen oikea kylki oli oviaukolle päin. Tässä Mattikin teki pienen kiemuran ulos kaarteesta, mutta Jemina sai sen suoristettia hienosti. Tällainen virhe on todella opettava. Olin kyllä ihan superylpeä tytöstä. Tästä on mahtava jatkaa. Jasmiina ratsastaa jo nyt Ruusaa hienosti. Ruusa on hyvin persoonallinen ja viisas poni, mutta jos sitä kohtelee oikein ja kehuu paljon niin Ruusa on mukava kisakaveri, joka venyy usein yli oman kapasiteetin.

Minnin kanssa vaihtotreenit ovat oikeasti meneet parempaan suuntaa. Nyt pystyn jo suoristaa ja tehdä vaihtoja juuri niihin kohtiin kuin haluan. Jos ei ole 100%:a mukana niin sitten voi tapahtua ihan mitä vaan...ryntäämistä, sarjavaihtoja, ei vaihtoa ollenkaan, siirtyminen raviin, joten oma ratsastus ei saa herpaantia yhtään milliä. Nyt kun ratsastus on taas vähän helpompaa niin se on itsetäkin kivenpaa. Raviin on tullut joustoa ja irtonaisuutta paljon lisää. Innolla odotan kisoja. Äänieristävä korvahuppu pitää vaan ostaa ennen sitä.

Kiireen takia olen ollut jopa stressaatunut ja tämä on vaikuttanut nukkumiseen ja kipuihin. Koko kroppa on totaalijumissa. Satula on ainoa hyvä paikka olla. Nyt pitää vaan sinnitellä. Pääsiäisen jälkeen otetaan vähän kokeita ja jos niissä kaikki kunnossa ja Kelalta tulee lupa myös niin aloitetaan kokeilemaan biologisia reumalääkeitä. Olen näistä kuullut niin paljon hyvää (vaikka huonoakin), että tämä antaa taas ihan hurjasti toivoa lisää. Näitä lääkkeitä on montaa eri  merkkiä, joten kokeilu oikean löytämiseen voi kestää. Olen edelleen niin kiitollinen K-PKS:n medisiiniseen poliin ja siihen, että saan olla siellä potilaana. Pitkäaikaissairaalla kontaktit on niin tärkeitä. Nyt minulla on viimein tämä asia kunnossa.

Nyt tuo minun iki-ihana muksukolmikko saan kohta hepulikohtauksen, jos en lähde heidän kanssa kauppaan karkkiostoksille. Kyllä tällaisen stressin aikana lapsista saa ihan älyttömästi voimaa.